Viestintäharjoittelija esittäytyy

Helmikuussa Suomi-Somalia Seuran viestintäharjoittelijana aloittanut Lotta on valmis tarttumaan työelämähanke Waaberin viestinnällisiin tehtäviin. Lotalla on kokemusta monikulttuurisesta järjestötyöstä ja pian valmistuvan yhteiskuntatieteilijän kiinnostuksen kohteina ovat muun muassa työpolitiikka ja työn tasa-arvokysymykset. Harjoittelijana hän on ensimmäinen laatuaan ja tiimi toivottaakin hänet innolla tervetulleeksi mukaan hankkeeseen!

Tule viestinnän harjoittelijaksi yrittäjyys- ja työelämähankkeeseemme edistämään työelämän yhdenvertaisuutta!

Suomi-Somalia Seura edistää ystävyyttä ja tasa-arvoa, kulttuurien kohtaamista sekä yhteistyötä Suomen ja Somalian välillä. Teemme kehitysyhteistyötä Somaliassa ja työskentelemme suomensomalialaisten yhteiskunnallisen osallisuuden lisäämiseksi. Yrittäjyys- ja työelämähankkeemme Waaberin tavoitteena on edistää suomensomalialaisten työelämätaitoja ja -osallisuutta sekä lisätä kiinnostusta ja valmiuksia yrittäjyyteen. Hanke pyrkii innostamaan suomensomalialaisia uskomaan omiin vahvuuksiinsa ja mahdollisuuksiinsa työelämässä sekä potentiaalisina yrittäjinä. Toiminnan tavoitteena on lisäksi hälventää suomalaisten yritystoimijoiden ennakkoluuloja ja madaltaa yritysten kynnystä palkata suomensomalialaisia työntekijöitä.

Etsimme nyt viestinnän opiskelijaa hankkeemme viestintää tukemaan. Harjoittelijan päätehtävänä on avustaa erilaisissa viestinnän tehtävissä sekä toteuttaa videomateriaalia hankkeesta. Harjoittelija avustaa myös hankkeen muiden toimintojen toimeenpanossa kuten tapahtumajärjestelyissä, harjoittelijan mielenkiinnon ja osaamisen mukaan.

Toivomme harjoittelijalta soveltuvaa opintotaustaa tai kokemusta viestinnästä sekä erilaisten viestinnän työkalujen tuntemusta (mm. MailChimp, WordPress ja Canva).  Arvostamme mielenkiintoa monikulttuurisessa työympäristössä työskentelyä kohtaan, kokemusta hanketyöskentelystä tai järjestömaailmasta sekä oma-aloitteisuutta ja intoa oppia uutta. Eduksi on myös somalin kielen taito. 

Harjoittelu alkaa 17.2. tai sopimuksen mukaan, harjoittelun kesto on 4 kk. Harjoittelusta maksetaan palkkaa 1236 e/kk. Kerro hakemuksessasi onko sinulla käytettävissä korkeakoulun myöntämä harjoittelutuki, mutta tuki ei ole valinnan edellytys. 

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja ansioluettelosi 31.1. mennessä osoitteeseen riikka.aartola@suomisomaliaseura.fi. Haastattelut järjestetään viikolla 6. Lisätietoja tehtävästä antaa 24.1. klo 13-15 puhelimitse projektikoordinaattori Riikka Aartola, p. 0407723209.

Millaisia haasteita suomensomalialaiset kohtaavat työelämässä? -keskustelutilaisuus ja Seuran syyskokous 14.12.2019

Seura järjesti lauantaina 14.12. syyskokouksensa yhteydessä Millaisia haasteita suomensomalialaiset kohtaavat työelämässä? -keskustelutilaisuuden. Tilaisuuden aluksi Helsingin yliopiston tutkija Tytti Steel kertoi maahanmuuttajataustaisten henkilöiden työllistymiseen vaikuttavista haasteista sekä mahdollisista ratkaisuista. Keskustelua jatkettiin paneelissa Seuran hallituksen jäsenen Eva Nilssonin johdolla. Paneeliin osallistuivat Tytti Steelin lisäksi kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed sekä SAK:n maahanmuuttajien työsuhdeneuvonnan asiantuntija Maaret Pulliainen. Paneelissa nousi esiin muun muassa anonyymin rekrytoinnin mahdollisuudet, ammattiliittojen tarjoama tuki sekä tutkimuksen merkitys. Kiitos kaikille panelisteille ja osallistujille hyvästä keskustelusta!

Keskustelutilaisuuden jälkeen järjestettiin Seuran syyskokous, jossa valittiin uusi hallitus vuodelle 2020. Puheenjohtajisto jatkaa kaksivuotiskauttaan, puheenjohtajana toimii ensi vuonnakin Najma Yusuf ja varapuheenjohtajana Essi Ikäheimonen. Hallituksessa jatkavat myös Tuula Mohamud ja Eva Nilsson. Uusina jäseninä mukaan liittyvät Elina Tuusa ja Fadumo Hagi Farah. Varajäsenenä jatkaa Yusuf Mohamed Mubarak, uusiksi varajäseniksi valittiin Anu Tonteri ja Faduma Ahmed. Onnea vielä kaikille valituille ja lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaamme!

Naisten yrittäjyys- ja työelämäviikonloppu 23.-24.11.

Järjestimme Finnish-Somali Women In Business naisverkoston yrittäjyys- ja työelämäviikonlopun 23.-24.11. Itä-Helsingin kauniissa luonnonmaisemissa. 

Viikonlopun koulutuksen aiheina olivat mm. yrityksen perustamisen käytännöt, rahoitus ja palveluiden kysyntä. Sen lisäksi kurssilaiset pääsivät pohtimaan omia vahvuuksiaan ja työstämään unelmiaan. Kouluttajina toimivat yrittäjyyden ja työelämän ammattilaiset.

Kurssipaikat täyttyivät nopeasti ja kurssille osallistui 20 upeaa ja aktiivista naista, joita yhdisti vahva kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan.Turvallinen ja avoin ryhmähenki mahdollisti omien kokemuksien jakamisen. Viikonlopun aikana nousi vahvasti esille tarve tällaisille käytännönläheisille kursseille, joissa on huomioitu kurssilaisten toiveet ja tarpeet, mm lastenhoito oli järjestetty kurssin ajaksi.

Järjestämme ensi keväänä jatkokurssin tälle viikonlopulle. Alustava ajankohta on 29.2.-1.3.2020, lisätietoa on tulossa myöhemmin. 

Finnish-Somali Women In Business Naisverkoston seuraava tapaaminen järjestetään 22.1. klo 17 toimistollamme Hakaniemessä, kerromme naisverkoston Facebook-sivuillamme tapahtumasta lisää vielä tämän vuoden aikana.

Tervetuloa Suomi-Somalia Seuran syyskokoukseen ja keskustelutilaisuuteen 14.12.2019: Millaisia haasteita suomensomalialaiset kohtaavat työelämässä?

Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan lauantaina 14.12. klo 11.00-14.00!

Keskustelutilaisuudessa alustaa tutkija Tytti Steel ja hänen lisäkseen paneeliin saapuu kaupunginvaltuutettu Suldaan Said, SAK:n edustaja sekä Susheela Daniel Nordic Diversity Trainers -konsulttiyrityksestä.

Tuoreet tutkimustulokset maahanmuuttajien rekrytoinnissa kokemasta syrjinnästä ovat surullista luettavaa. Siksi järjestämme syyskokouksemme yhteydessä keskustelutilaisuuteen työelämän epätasa-arvosta somalitaustaisten näkökulmasta. Haluamme myös pohtia ratkaisuja, joita voimme yhdessä lähteä edistämään.

Tapahtuman aluksi esittelemme Suomi-Somalia Seuran toimintaa ja mahdollisuuksia tulla mukaan järjestön toiimintaan. Lisäksi esittelemme uutta työelämä- ja yrittäjyyshankettamme Waaberia.

Keskustelua seuraa syyskokouksemme.
Tapahtuma järjestetään toimistomme yhteydessä Globaalikeskuksessa Hakaniemessä; Siltasaarenkatu 4 (7. kerros), 00530 Helsinki.

Ilmoittauduthan tapahtumaan alla olevan linkin kautta, niin osaamme järjestää kevyttä tarjoilua sopivasti.

Ilmoittautumislinkki: http://bit.ly/37zHPJr

Tervetuloa!
Soo dhawoow!

Naisten yrittäjyys- ja työelämäverkosto Finnish-Somali Women in Businessin avajaiset 24.9.2019

Tiistaina 24.9. järjestettiin Seuran uuden naisten uraverkoston Finnish-Somali Women in Businessin avajaiset. Kiitos kaikille mukana olleille innokkaasta osallistumisesta ja inspiroivasta tunnelmasta! Tapahtuma sai erittäin positiivisen vastaanoton ja palautetta osallistujilta – tälle naisverkostolle on selkeästi tarvetta. Emme malta odottaa, mitä kaikkea voimme yhdessä suunnitella ja toteuttaa!

Mukaan verkostoon mahtuu vielä, uudet jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita. Verkoston seuraava tapaaminen järjestetään tiistaina 29.10. klo 17 Globaalikeskuksella Hakaniemessä, lisätietoa tapahtumasta on luvassa pian. FSWiB-verkostolla on myös oma Facebook-sivu Finnish-Somali Women in Business, jolla tiedotamme ajankohtaisista asioista. Lisäksi verkostolla on oma ryhmä ärjestetään tiistaina 29.10. klo 17 Globaalikeskuksella Hakaniemessä, lisätietoa tapahtumasta on luvassa pian. FSWiB-verkostolla on myös oma Facebook-sivu Finnish-Somali Women in Business, jolla tiedotamme ajankohtaisista asioista. Lisäksi verkostolla on oma ryhmä Finnish-Somali Women in Business -verkoston keskusteluryhmä, joka on tarkoitettu ryhmän verkostoitumiseen ja vapaaseen keskusteluun työelämästä, yrittäjyydestä ja niihin liittyviin teemoista.

Tervetuloa mukaan – yhteisössä on voimaa!

Finnish-Somali Women in Business -verkoston avajaiset – tule mukaan luomaan uutta naisten yrittäjyys- ja työelämäverkostoa!

Oletko yrittäjä tai kiinnostunut yrittäjyydestä ja työelämätaitojesi kehittämisestä? Haluatko olla mukana luomassa uudenlaista naisverkostoa, jonka ideana on tuoda suomensomalialaisia ja kantaväestöön kuuluvia naisia yhteen? Naisten työelämä- ja yrittäjyysverkostossa pääset tapaamaan samanhenkisiä naisia, työstämään omia ideoitasi sekä mahdollisuuden antaa ja saada vertaistukea. Verkoston tavoitteena on innostaa naisia, erityisesti suomensomalialaisia, uskomaan omiin vahvuuksiinsa ja mahdollisuuksiinsa työelämässä, sekä edistää ja tukea hakeutumista yrittäjiksi.

Tervetuloa mukaan FSWiB-verkoston ensimmäiseen tapaamiseen, jossa tutustumme toisiimme, verkoston perusajatukseen ja suunnittelemme yhdessä toimintaa eteenpäin. Verkoston tarkoituksena on olla käyttäjiensä näköinen – ideoimme ja luomme toimintaa yhdessä osallistujien kanssa. Tapaaminen on avoin kaikille yrittäjyys- ja työelämäverkoston luomisesta kiinnostuneille naisille. Verkostoon toivotaan jäseniä kaikenlaisista urataustoista – sekä nykyisiä yrittäjiä, yrittäjyydestä kiinnostuneita, työelämässä olevia tai omaa urapolkuaan vasta suunnittelevia. Kiinnostus teemoihin sekä halu oppia muilta ja jakaa omaa osaamistaan riittää!

Aika: tiistai 24.9.2019
Paikka: Suomi-Somalia Seuran tilat Globaalikeskuksessa, Siltasaarenkatu 4., 7 kerros

Tapahtuma on maksuton!

Ilmoittautuminen perjantaihin 20.9. mennessä: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdmAEHkTIydPqsto50jskfVTFuUUlUQWjOnbrICG77ywmGnNA/viewform?fbclid=IwAR1KEYjjpTAWWDKUrMrH2D7-xQUYj3WE20-zTsp213oz_xQtc7CTX-0y9Ss

FSWiB-verkosto on osa Suomi-Somalia Seuran yrittäjyys- ja työelämähanke Waaberin toimintaa, jota rahoittaa STEA. Hankkeessa pyritään edistämään suomensomalialaisten yrittäjyyttä ja työelämätaitoja tarjoamalla muun muassa viikonloppuleirejä, mentoritoimintaa ja yhteisiä tapahtumia, sekä madaltaa yritysten kynnystä palkata suomensomalialaisia työntekijöitä.

Lisätietoja:
Projektityöntekijä Amina Mohamed, puh. 040 7723439
Projektikoordinaattori Riikka Aartola, puh. 040 7723209

Seuran uudet työntekijät Anita, Riikka ja Amina esittäytyvät

Kesän aikana Seuralla aloitti kolme uutta työntekijää kahdessa hankkeessa.  Seuran kehitysyhteistyöhanke Daryeel-Mobiiliklinikka tuo terveyspalvelut lähelle niitä yhteisöjä, joista palveluiden pariin on vaikeaa päästä Afmadowssa Etelä-Somaliassa. Yrittäjyys- ja työelämähanke Waaberi edistää suomensomalialaisten yrittäjyyttä ja työelämätaitoja yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Daryeel-Mobiiliklinikkahankkeen osa-aikaisena koordinaattorina aloitti Anita Lintula.  Anita on yhteiskuntatieteilijä, joka vastaa Daryeel-hankkeen hallinnoinnista ja viestinnästä.  Anita on myös hyvinvointialan yrittäjä ja joogaohjaaja. Häntä kiinnostaa kehosta nousevan viisauden yhdistäminen päätöksentekoon ja vuorovaikutukseen. 

Waaberin uusi koordinaattori Riikka Aartola on yhteiskuntatieteilijä, joka vastaa Waaberi-hankkeen kokonaissuunnittelusta ja hallinnoinnista. Riikka on kiiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja eri kulttuuritaustoista olevien ihmisten yhteistyön mahdollistamisesta. 

Waaberin projektityöntekijänä työskentelee Amina Mohamed. Amina on sosionomi ja yrittäjä. Hän on kiinnostunut ihmisten hyvinvoinnin tukemisesta ja haluaa kannustaa ihmisiä löytämään omat vahvuutensa. Projektityöntekijänä Amina innostaa suomensomaliaisia yrittäjyyteen.


Tapaamme mielellään uusia ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneet samoista teemoista.  Otathan yhteyttä ja tule moikkaamaan meitä toimistolle Hakaniemeen!

Etsimme osa-aikaista hankekoordinaattoria

Suomi-Somalia Seura on rekisteröity yhdistys, joka edistää somalialaisten ja suomalaisten ystävyyttä ja kanssakäymistä. Seura tekee kehitysyhteistyötä Somaliassa ja työskentelee Suomessa asuvan somalialaistaustaisen väestön hyvinvoinnin ja yhteiskunnallisen osallisuuden lisäämiseksi.

Etsimme nyt osa-aikaista hankekoordinaattoria Suomen ulkoministeriön tukemaan kehitysyhteistyöhankkeeseen Somaliassa. Mobiiliklinikkahankkeessa tuodaan terveyspalveluita vaikeasti saavutettaville alueille Jubamaassa, eteläisessä Somaliassa. Hankekoordinaattori vastaa hankkeen koordinoinnista yhdessä Seuran kehitysyhteistyön ohjausryhmän vapaaehtoisten kanssa. Koordinaattorin työaika on 1 päivä (7,6 h) viikossa ja palkka on 600 euroa kuussa.

Tehtävänkuvaan kuuluu hankkeen seurannasta, suunnittelusta ja kehittämisestä vastaaminen. Hankekoordinaattori toteuttaa myös hankeviestintää, vastaa raportoinnista ja osallistuu varainhankintaan. Edellytämme kokemusta kehitysyhteistyöhankkeiden hallinnosta (mielellään ulkoministeriön tukemista hankkeista), soveltuvaa koulutustaustaa, hyviä yhteistyö- ja verkostoitumistaitoja sekä sujuvaa suomen- sekä englannin kielen taitoa. Lisäksi tehtävässä onnistuminen vaatii itseohjautuvaa työotetta, organisaatiotaitoa ja kykyä hallita laajoja kokonaisuuksia.

Arvostamme perehtyneisyyttä Afrikan sarven ja Somalian kehityskysymyksiin sekä terveysalan kehityshankkeisiin. Eduksi on myös somalin kielen taito sekä mahdollisuus matkustaa Somaliaan hankealueelle yhdessä Seuran hankeasiantuntijan kanssa. Lisäksi toivomme löytävämme henkilön, jolla on kiinnostusta toimia monikulttuurisessa ympäristössä ja kehittää järjestöä kokonaisvaltaisesti.

Kaksivuotinen kehitysyhteistyöhanke toteutetaan vuosina 2019-2020. Tehtävä on määräaikainen 31.12.2020 asti, edellyttäen rahoituksen vuosittaista jatkoa. Työskentelypaikkana on Suomi-Somalia Seuran toimisto Globaalikeskuksessa Hakaniemessä, myös osittainen etätyöskentely on mahdollista. Noudatamme sosiaalialan järjestöjen työehtosopimusta.
Lähetä hakemus ja CV viimeistään 5.7.2019 osoitteeseen info@suomisomaliaseura.fi otsikolla Hankekoordinaattori. Haastattelut pidetään heinäkuun aikana, tarkka ajankohta sovitaan haastatteluihin valittujen henkilöiden kanssa. Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä tai viimeistään 1.8.2019.

Lisätietoja tehtävästä antaa arkipäivisin klo 15-17 Seuran kehitysyhteistyön ohjausryhmän vetäjä Yusuf Mubarak, puh. 040 522 3958, email yusuf.m.mubarak@gmail.com.

SINUSTAKO UUSI VIESTINTÄÄ TAITAVA PROJEKTITYÖNTEKIJÄMME?

Suomi-Somalia Seura on rekisteröity yhdistys, joka edistää somalialaisten ja suomalaisten ystävyyttä ja kanssakäymistä. Seura tekee kehitysyhteistyötä Somaliassa ja työskentelee Suomessa asuvan somalialaistaustaisen väestön hyvinvoinnin ja yhteiskunnallisen osallisuuden lisäämiseksi.

Haemme nyt projektityöntekijää hankkeeseen, jossa vahvistetaan suomensomalialaisten yrittäjyyttä ja työelämäedellytyksiä yksityisellä sektorilla Suomessa. Kolmevuotinen projekti toteutetaan vuosina  2019 – 2021. Työntekijän sopimus tehdään kolmeksi vuodeksi edellyttäen rahoituksen vuosittaista jatkoa.

Projektityöntekijä työskentelee projektikoordinaattorin työparina. Tehtävässä pääsee mukaan käynnistämään täysin uudenlaista toimintaa ja toimimaan konkreettisesti työelämän yhdenvertaisuuden eteen. Suomensomalialaiset ovat yksi eniten syrjityistä ryhmistä suomalaisessa työelämässä.

Tehtäväkuvaan kuuluu hankkeen viestinnästä ja mentoritoiminnasta vastaaminen, sekä  koordinaattorin avustaminen erilaisten kohde- ja sidosryhmätapahtumien järjestelyissä. Työntekijä toteuttaa myös työelämän yhdenvertaisuutta edistävän videopohjaisen kampanjan.

Edellytämme laaja-alaista viestintäosaamista sekä erilaisten nettipohjaisten työkalujen tuntemusta (ml. MailChimp, WordPress ja Canva), hyviä yhteistyö- ja verkostoitumistaitoja sekä kokemusta työskentelystä monikulttuuristen kysymysten parissa tai monikulttuurisessa työyhteisössä. Lisäksi tehtävässä onnistuminen vaatii itseohjautuvaa työotetta, organisaatiotaitoa, sekä sujuvaa suomen- sekä englanninkielen taitoa.

Arvostamme työkokemusta järjestösektorilta ja yksityiseltä sektorilta. Eduksi on myös somalinkielen taito sekä kokemus STEA-rahoitteisesta toiminnasta. Lisäksi toivomme löytävämme henkilön, joka on idearikas, luova ja avoin uusille tavoille toimia.

Työskentelypaikkakunta on Helsinki. Tehtävä on kokoaikainen ja se edellyttää matkustamista Suomessa. Noudatamme sosiaalialan järjestöjen työehtosopimusta.

Toivomme, että pystyt aloittamaan helmikuun aikana.

Lähetä hakemuksesi viimeistään 29.1.2019 osoitteeseen suomisomaliaseura(at)gmail.com otsikolla Projektityöntekijä. Liitä mukaan CV:si sekä palkkatoiveesi. Haastattelut järjestetään viikolla 6.

Lisätietoa työtehtävästä voit pyytää sähköpostitse osoitteesta suomisomaliaseura(at)gmail.com tai puhelimitse hallituksen jäsen Johanna Wariukselta puh. 040 5444 911 maanantaina 21.1. kello 12-14 tai torstaina 24.1. kello 14-16.