FINSOM-Neuvola

FINSOM Neuvola edistää Afmadow-kaupungin terveyspalveluja

Vuonna 2011 alkanut neuvolahankkeen tuottaa Afmadown noin 80 000 asukkaan kaupungille tärkeää ilmaista perusterveydenhuoltoa varsinkin äideille ja lapsille. Afmadow on yksi Somalian vähiten kehittyneimmistä alueista, missä ihmisen elämä pohjautuu pitkälti karjatalouteen ja maanviljelyyn. Hankkeen tavoitteena on parantaa alueen asukkaiden terveydenhuoltopalvelua ja vähentää äitien ja lasten kuolleisuutta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  esite6

Hanketta tukee Suomen ulkoministeriö

  • Hanke luo alueella toimeentulon 12 terveydenhuollon ammattilaiselle täten vahvistaen paikallista terveydenhuoltoa.
  • Hanke tarjoaa kaupungin asukkaille ilmaisia peruspalveluja kuten lääkärin vastaanoton,  synnytysapua,  laboratoriopalveluja ja ilmaisia peruslääkkeitä sekä rokotuksia.
  • Seuran edustajia on käynyt hankealueella tapaamassa paikallisia edustajia vuosittain vuodesta 2013 lähtien, viimeksi keväällä 2016.
  • Seura toimitti neuvolalle ambulanssin Kismayoon vuoden 2015 lopussa. Ambulanssi on tarkoitus viedä Afmadowhin kun turvallisuustilanne välitiellä Afmadow-Kismanyo on parantunut.
  • Osana hanketta seura tukee myös Dhobleyn kaupungin neuvolan laboratoriota kahden laboratoriotyöntekijän palkkaamisella ja tarvikeavustuksella.

Hanke jatkuu vuoden loppuun. Jos sille saadaan lisärahoitusta, jatkuu hanke vuosina 2017-2020

 Afmadow matka 2013 video 1  Afmadow matka 2013 video 2

Lisää tietoa hankkeesta voi tiedustella seuralta: suomisomaliaseura(at)gmail.com

Suomi-Somalia Seura ry – Asiantuntija Suomessa ja Somaliassa