Lahjoita

Tue kehitysyhteistyöhankkeitamme Somaliassa

Voit tukea Seuramme toimintaa ja kehitysyhteistyöhankkeitamme Somaliassa lahjoittamalla. Tilitiedot: Danske Bank FI09 8000 1700 7443 79.

Malariaverkkopaketti

Suomi-Somalia Seuran Daryeel-mobiiliterveysklinikka hoitaa ja ehkäisee malariaa Etelä-Somalian Jubamaassa. Esimerkiksi vuonna 2019 mobiiliterveysklinikka diagnosoi ja antoi lääkkeet 680 malariaa sairastavalle. Tarvittaessa potilas ohjataan laboratoriotutkimuksiin paikalliseen sairaalaan. Klinikka jakaa tietoa malarian ehkäisystä potilastyössä ja terveyskampanjoiden yhteydessä. Lisäksi hanke jakoi yhteensä 150 malariaverkkoa alueen köyhimmille perheille. Yhden malariaverkon hinta on 10 euroa. Voit tukea Daryeelin tärkeää työtä lahjoittamalla 10 euroa Suomi-Somalia Seuran tilille, kirjoita viitteeksi  “Malariaverkko Daryeel”.

Kyläkätilöpaketti

Somaliassa raskaus ja synnytys ovat edelleen äidille ja lapselle suuri riski. Suurimmat äitiyskuolleisuuden syyt ovat raskauden ja synnytyksen aikaiset komplikaatiot. Daryeel-mobiiliterveysklinikka Somalian Jubamaassa tavoittaa erityisen hyvin äitejä, raskaana oleva naisia ja alle 5-vuotiaita lapsia. Se hoitaa mm. anemiaa ja virtsatientulehduksia, joihin raskaana olevilla on suurempi alttius.

Klinikka tekee läheistä yhteistyötä alueen perinteisten kyläkätilöiden kanssa. Vuonna 2019 hanke järjesti neljän päivän täydennyskoulutuksen kyläkätilöille synnytyksen riskitilanteiden hoidosta ja hygieniasta. Koulutuksen lopussa 20 kyläkätilöä sai synnytysvälinepaketin ja todistukset. Paketin hinta on 80 euroa. Voit tukea Daryeelin tärkeää työtä äitiysterveyden parissa lahjoittamalla 80 € Suomi-Somalia Seuran tilille. Viitteeksi voit kirjoittaa “Kyläkätilöpaketti Daryeel”.

Hygieniapaketti

Daryeel-mobiiliterveysklinikka tekee hygieniavalistusta potilastyön yhteydessä sekä järjestää terveyskampanjoita, joissa jaetaan tietoa alueen sairauksista ja niiden ehkäisystä hygienian avulla.

Hanke varautuu myös koronaepidemiaan jakamalla tietoa koronaviruksesta ja sen ehkäisystä sekä henkilökunnalle ja perheille jaettavilla hygieniapakkauksilla. Pakkaus sisältää 200 ml käsidesiä, 10 kpl suu-nenäsuojia ja 10 kpl kertakäyttöisiä suojakäsineitä. Pakkauksia saavat mobiiliklinikan työntekijät, ylähengitystieinfektioon sairastuneiden perheet ja kyläkätilöt. Tavoitteena on, että ylähengitystieinfektiot eivät leviäisi perheiden sisällä, ja että klinikan työntekijät ja kyläkätilöt voivat turvallisesti hoitaa potilaita ja synnyttäviä naisia.

Voit tukea Daryeelin tärkeää työtä äitiysterveyden parissa lahjoittamalla 20€ Suomi-Somalia Seuran tilille. Viitteeksi voit kirjoittaa “Hygienipaketti Daryeel”.

Tuotteet

Seuran tuotteista saaduilla tuloilla tuetaan Seuran toimintaa Suomessa sekä kehitysyhteistyöhankkeita Somaliassa. Tuotteita voit ostaa ottamalla yhteyttä: info@suomisomaliaseura.fi.

Somalia-aiheinen t-paita
paita