Yritysyhteistyö

Suomi-Somalia Seura ry – Sillanrakentajana Suomen ja Somalian välillä

Suomi-Somalia Seura ry edistää kauppayhteistyötä Suomen ja Somalian välillä. Seurallamme on jo olemassa olevan toimintamme pohjalta hyvä tuntemus Somalian eri alueiden kauppakamareista, kauppa- ja teollisuusministeriöiden toimintatavoista, sekä hyvät suhteet eri alueiden paikallishallinnon osapuoliin. Seurallamme täten on hyvä käsitys Somalian liike-elämästä sekä sen toimintatavoista.

Kaupan edistämiseksi seura tarjoaa suomalaisille yrityksille asiantuntijuusapua eri tilanteisiin niin yhteistyökumppanien löytämisessä, liiketoimintaympäristön arvioinnissa kuin yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa.

Suomella ja Somalialla on ollut hyvät suhteet 70-luvulta lähtien ja Suomella on hyvä maine Somaliassa. Suomen aktiivinen somalidiaspora pystyy nyt tarjoamaan tietotaitoaan suomalaisille yrityksille ja täten suomalaisilla yrityksillä on erinomaiset mahdollisuudet menestyä Somaliassa.

Luotettavien yhteistyökumppaneiden löytämiseksi tarvitaan sekä asiantuntemusta että uskallusta. Tässä seura voi olla hyvä apu ja tuki yrityksille. Somalian tulevaisuus näyttää nyt valoisammalta ja jälleenrakentaminen on alkanut. Muun muassa Somalimaa ja Puntmaa ovat olleet suhteellisen rauhallisia jo pidemmän aikaa. Näin ollen Somaliassa on monenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille yrityksille.

Seura toivoo, että suomalaiset eri sektorien yritykset hyödyntäisivät avautuvaa mahdollisuutta osallistua Somalian jälleenrakentamiseen, investointeihin ja yritysyhteistyöhön. Tämän edistämiseksi seura tekee yhteistyötä VTT:n, ulkoministeriön, Suomen Nairobin lähetystön, Finnpartnershipin ja eri yhdistysten ja asiantuntijoiden kanssa.

Yritysyhteistyöhön ja kauppaan liittyvissä asioissa voitte olla yhteydessä seuraan: suomisomaliaseura@gmail.com

Suomi-Somalia Seura ry – Asiantintija Suomessa ja Somaliassa