Daryeel-mobiiliterveysklinikka

Daryeel-mobiiliterveysklinikka edistää terveyspalveluita etelä-Somaliassa

Mobiiliterveysklinikka tarjoaa perusterveydenhuollon palveluita maaseutualueilla, jotka sijaitsevat Afmadow-kaupungin ulkopuolella Jubamaassa, Somaliassa. Hanke toteutetaan yhteistyössä Suomi-Somalia Seuran, paikallisen yhteistyökumppani SAHDAn ja Jubamaan terveysministeriön kanssa.

Mobiiliterveysklinikka vahvistaa alueen terveydenhuoltoa ja peruspalvelujen saantia. Hankkeen tavoitteena on viedä terveydenhuoltopalvelut lähelle yhteisöjä, joissa terveydenhuoltopalveluiden pariin on vaikeaa päästä ja joista matkustaminen on vaikeaa. Hanke tarjoaa ilmaisia perusterveydenhuoltopalveluja kuten lääkkeitä, rokotuksia, kotikätilöpakkauksia sekä hyttysverkkoja. Hanke jatkuu vuoden 2018 loppuun, ja sille on haettu ulkoministeriöstä jatkorahoitusta tuleville vuosille.

Hankkeen tavoitteet

• Edistää hankealueen yhteisöjen terveystietoisuutta sekä tehdä ennaltaehkäisevää työtä sairastumisten ja tartuntatautien ehkäisemiseksi
  • Vahvistaa paikallisten instituutioiden kapasiteettia tuottaa terveyspalveluita
  • Tarjota terveyspalveluita vaikeasti saavutettaville aluille ja parantaa siten paikallisten ihmisten pääsyä terveyspalveluiden äärelle