Anteeksiannon konferenssi – Turkussa 5.-6.7.2017

ANTEEKSIANTO TUKEE SOMALIAN RAUHANPROSESSIA

Somalialaisten toimittajien aloitteesta järjestettiin Cafis-anteeksiantokonferenssi heinäkuussa historiallisessa Turun linnassa. Osanottajina oli luotettuja toimittajia, kansainvälisiä tutkijoita ja kansalaisjärjestöjä Suomesta, Englannista, Sveitsistä ja Somaliasta sekä lisäksi djiboutilainen parlamentaarikko. Keskustelujen ja käytännön esimerkkien läpikäynnin jälkeen päätettiin polkaista käyntiin somalien anteeksiantokampanja (’cafis’ tarkoittaa anteeksiantoa).

Konferenssin järjestelyissä olivat mukana Suomen Rauhanpuolustajat, Länsi-Suomen somaliseura eli The Somali Association of Western Finland (LSSRY) sekä Suomi–Somalia-seura. Tapahtuman aloitteentekijöinä olivat somalialaiset journalistit, jotka olivat huolella miettineet, miten he parhaiten toteuttaisivat velvollisuuttaan ottaa johtava rooli Somalian kauan kaivatun rauhan saavuttamiseksi mediaa apuan käyttäen. Lisää aiheesta >>>