KESÄTOIMINTAA KOKO PERHEELLE

Suomi-Somalia seuran hallitus jää kesätauolle ja toiminta käynnistyy jälleen elokuussa. Hankkeemme pyörivät normaalisti myös kesälomakaudella.

Kesä on mahtavaa aikaa. Olemme koonneet tähän muutamia vinkkejä siitä, minne kannattaa suunnata Uudellamaalla koko perheen voimin, kavereiden kanssa tai vaikkapa yksinään.

Lasten ja nuorten ehdoilla

Helsingissä on valtava määrä erilaisia leikkipuistoja, joissa lapset ja vanhemmat pääsevät tutustumaan toisiinsa. Leikkipuistoilla on läpi kesän omaa ohjelmaa ja alle 16-vuotiaat lapset voivat käydä syömässä leikkipuistoissa tarjottavan lämpimän aterian.

Lisätietoa ja ruokalistat löydät täältä: https://palvelukeskus.hel.fi/fi/ruokapalvelut/leikkipuistojen-kesaruoka

Leikkipuistohaku: https://www.hel.fi/fi/kasvatus-ja-koulutus/leikkipuistot/etsi-leikkipuistoja-ja-perhetaloja

Kirjastoissa ja nuorisotaloilla on myös pelinurkkauksia, joissa perheen nuoremmat voivat pelata ja harrastaa ikätovereiden kanssa koko kesän.

Lisätietoa löydät: https://nuorten.hel.fi/tekemista-ja-paikkoja/harrastuksia/pelaaminen/

Myös muuta harrastustoimintaa, kuten vapaapalokuntatoiminta useilla eri toimipisteillä on mahdollista. Rohkeasti mukaan kokeilemaan. Muita harrastuksia kesään ja seuraavalle lukukaudelle löydät: https://harrastushaku.fi/

Seikkailuja kaiken ikäisille

Luonto ja museot ovat mainioita ilmaisia ajanviettopaikkoja. Tässä koosteena joitain tärppejä, olit sitten perheen kanssa, ystävien kesken tai vaikkapa yksinäsi.

Syötäväpuisto on Mustikkamaalla oleva avoin puisto, jossa pääset tutustumaan kaupunkiviljelyyn ja alueella majaileviin kanoihin.

Niskalan arboretum, eli puupuisto. Tänne pääset koko perheen voimin ja alueella on mahdollista mennä myös rattailla. Lähellä myös Haltialan eläintila, jossa voi vierailla.

Lasten liikennekaupunki, jossa perheen pienimmät pääsevät tutustumaan liikennekulttuuriin ja- sääntöihin. Hyvät eväät tulevalle koululaiselle leikkien.

Fallkullan eläintilalla 9-17-vuotiaat pääsevät mukaan päivittäistoimintaan hoitamaan eläimiä kanoista hevosiin. Täällä pääset tutustumaan maatilan elämään ja siihen, millaista on vaikkapa lypsää vuohia.

Suomenlinna on seikkailuja ja nähtävää täynnä. Koko perheen päiväretkestä nuorison päiväpicnikille tai mereen uimaan Suomenlinnan omalla uimarannalla.

Talvipuutarha on hyvä sadepäivän kuin kauniin kesäpäivänkin vierailukohde aivan Linnanmäen läheisyydessä. Ruusujen kukinnan aikaan alueella on paljon nähtävää.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha Kaisaniemenpuiston vieressä on iso alue, jossa riittää nähtävää, vaikka ei haluaisikaan ostaa lippua sisälle puutarhaan.

Myös muita kesän ideoita, vinkkejä ja tekemistä löydät vaikkapa täältä: https://www.sandis.co/list/126/100-ilmaista-paikkaa-lasten-kanssa

Oikein aurinkoista kesää kaikille!

Julkaissut suomisomaliaseura

We are a civil society association promoting friendship between Finland and Somalia.