Waaberi-hankkeen selvityksentekijä Rosa aloittaa!

kuvassa Rosa Rantanen
Rosa Rantanen

Yrittäjyys- ja työelämähankkeemme Waaberin yhtenä tavoitteena on tuottaa tietoa, jonka avulla voidaan parantaa suomensomalialaisten yrittäjyyttä tukevia palveluita. Hankkeessamme aloittikin juuri Rosa Rantanen (VTT), joka tekee selvityksen siitä, miten maahanmuuttajille suunnatut yrittäjyyspalvelut tavoittavat suomensomalialaisia yrittäjyydestä kiinnostuneita henkilöitä ja mitkä taustatekijät asiaan vaikuttavat. Selvityksen tarkoitus on tuottaa tutkimustietoa aiheesta sekä edistää yrittäjyyspalveluiden kehittämistä maahanmuuttajille sopivimmiksi.

Rosa on toiminut aiemmin järjestösektorilla eri tehtävissä liittyen mm. turvapaikanhakijoiden vastaanottoon, ihmisoikeuksiin ja diasporan osallistumismahdollisuuksiin. Lisäksi hän on työskennellyt etiikan tutkijana. Rosan mielestä suomalaisessa yhteiskunnassa kannattaisi kuunnella enemmän ja olettaa vähemmän. Tervetuloa mukaan Rosa!