Inspiroiva ilta virtuaalikahvien merkeissä

Tiistai-iltana 15.9. naisverkostomme Finnish-Somali Women in Business kokoontui Zoomin äärelle virtuaalisen kahvihetken merkeissä. Mukana oli niin tuttuja kuin uusiakin kasvoja sekä kaksi mahtavaa puheevuoroa. Illan inspiraatiopuheesta vastasi ugandalaissyntyinen Harriet Aryenda, jonka yritys The Natural Beauty Shop on saanut alkunsa 2012.

Harrietia itseään inspiroivat naiset, jotkat ovat kokeneet paljon ja jotka eivät ole luovuttaneet. Haasteeksi hän koki tietyt leimat, jotka liittyvät hänen taustaansa. Hän on maahanmuuttaja, nainen ja vielä afrikkalainen. Esimerkiksi rahoitukseen kiinnipääsyn hän koki hankalammaksi kuin keskimäärin. Tukea yrittäjyyden alkutaipaleilla hänelle tarjosi nykyisen NewCo Helsingin yrittäjyyspalvelut. Harriet kertoi myös, että verkostot ovat tärkeä osa yrittäjyyttä. Verkostojen kautta löytyy asiakkaita ja pysyy myös perillä ajankohtaisista trendeistä. Esimerkiksi Curly Girl-trendi on tuonut verkostojen kautta kaupalle asiakkaita. 

Harriet Aryenda, kuva: Yrittäjät

Yrittäjän hyvinvoinnista keskusteltaessa Harriet kertoi tehneensä töitä 24/7. Nyt hän varaa vapaapäiville aikaa, sillä on huomannut, ettei yritys pyöri, jos oma hyvinvointi ei ole kohdallaan. Lisäksi Harriet korosti, että on tärkeää olla joku itselle tärkeä harrastus, joka vie ajatukset muualle.

Vahvuudekseen yrittäjänä Harriet koki sen, että hän on helposti lähestyttävä ja hän kuuntelee asiakkaitaan tarkasti. Hän on läsnä asiakkaille sellaisina kuin he kulloinkin ovat. The Natural Beauty Shopin löydät sekä verkosta että Hämeentieltä, Helsingistä!

Toisena osana Susanne Mulbah kertoi meille kuinka NewCo Helsingin yrittäjyyspalvelut voivat auttaa yrittäjää alkuun. NewCo Helsingin palvelut ovat maksuttomia, eivätkä ne sido mihinkään. Lisätietoa palveluista löytyy osoitteesta https://newcohelsinki.fi/fi/ .

Kaiken kaikkiaan virtuaalikahvit oli osallistujapalautteen mukaan hyödyllinen tapahtuma sekä sisältö oli kiinnostavaa ja inspiroivaa. Toivottavasti seuraavan kerran tapaamme naisverkoston kanssa livenä, jolloin verkostoitumiselle ja vapaalle keskustelulle olisi enemmän aikaa. Mikäli kiinnostuit naisverkostostamme, klikkaa itsesi osoitteeseen https://www.facebook.com/finnishsomaliwomeninbusiness. Ehdota itseäsi kouluttamaan tai kertomaan tarinasi yrittäjänä!